Politie pakt man op voor megafraude met leasecontracten

Vanmorgen is in Zeist een man van 39 uit Duiven aangehouden op verdenking van grootschalige oplichting. De verdachte bood voordelige leasecontracten aan via het bedrijf All Inn Autolease, maar de auto’s werden niet geleverd. De man zou op deze manier ruim €200.000, - hebben buitgemaakt.

De zaak kwam aan het rollen toen eind 2018 meerdere gedupeerden zich melden bij het programma Tros Opgelicht?! De District Recherche (DR) Gelderland-Midden en de Dienst Regionale Recherche (DRR) Oost-Nederland zijn begin 2019 samen opgetrokken in het onderzoek. Er is op dit moment zicht op ongeveer 250 slachtoffers.

Leasecontract 'zonder zorgen'
Via All Inn Autolease werden leasecontracten ‘zonder zorgen’ aangeboden. Klanten betaalden in eerste instantie administratiekosten en een maandtermijn voor de borg, sommige slachtoffers betaalden ook een maandtermijn voor het leasecontract. Op de dag van de levering bleek dat de man zijn afspraken niet na kwam en kregen de klanten de bestelde auto niet. Veel klanten hebben aangifte gedaan van oplichting. Gedupeerden die nog geen aangifte hebben gedaan, kunnen dat alsnog doen.

In onderstaande video doen gedupeerden hun verhaal. Evert Hamoen, de man achter All Inn Autolease is geen lieverdje, zo blijkt uit het onderzoek dat Tros Opgelicht?! deed naar hem. Hij heeft een spoor van gedupeerden achtergelaten. De verhuurder van het pand waar zijn 'bedrijf' gevestigd was heeft nooit huur ontvangen, het bedrijf dat de reclames verzorgde kon fluiten naar zijn geld.

De klanten van All Inn Autolease zijn, naast dat ze zijn opgelicht, bang dat Hamoen de gegevens die zij hebben ingevuld op de leasecontracten zal misbruiken om hen nog verder te duperen.