Wawrinka na zinderende strijd met Tsitsipas naar kwartfinales Roland Garros

Tennisser Stan Wawrinka staat na twee jaar weer in de kwartfinales van een Grand Slam-toernooi. Op Roland Garros speelde de Zwitserse oud-winnaar zich in een werkelijk zinderende strijd langs de Griekse nummer zes van de wereld, Stefanos Tsitsipas: 7-6 (6), 5-7, 6-4, 3-6, 8-6.

Wawrinka won set één in de tiebreak, maar een tweede set waarin het over en weer ging bracht Tsitsipas langszij. De jonge Griek zat ondertussen wel ietwat hoog in de emotie, waardoor zijn vader/coach het moest ontgelden: "Je inspireert me niet, totaal niet! Zombie! Je lijkt verdomme wel een zombie!", klonk het richting de tribune, waarna hij hem ook nog vroeg het stadion te verlaten.

De volgende twee sets werden onderling verdeeld en dus moest een beslissende vijfde set gespeeld worden. Daarin kreeg Tsitsipas in drie games meerdere kansen om Wawrinka's service over te nemen, maar dat lukte telkens niet. De Zwitser knokte door en op 7-6 kreeg hij twee matchpoints op de service van Tsitsipas. De tweede was raak: vanuit een fraaie hoek mepte hij de bal na meer dan vijf uur precies op de lijn en dus was de winst een feit.

Wawrinka speelt in de kwartfinales tegen zijn illustere landgenoot Roger Federer (3), die beduidend minder tijd nodig had met de Argentijn Leonardo Mayer: 6-2, 6-3, 6-3. Dat was precies dezelfde score waar Rafael Nadal (2) Mayer's landgenoot Juan Ignacio Londero mee versloeg, hoewel Nadal er met 2:16 uur wel een half uur langer voor nodig had.

Wawrinka na zinderende strijd met Tsitsipas naar kwartfinales Roland Garros (Pro Shots / SIPA USA)
Wawrinka na zinderende strijd met Tsitsipas naar kwartfinales Roland Garros (Pro Shots / SIPA USA)