Historische landstitel Zwolse basketballers

Landstede Basketbal heeft voor het eerst in de ruim 20-jarige clubhistorie de landstitel gepakt. In de zesde finalewedstrijd van de Dutch Basketball League werd het Groningse Donar - kampioen in de vorige drie seizoenen - voor de vierde keer in zes wedstrijden verslagen, waardoor de winst in de serie (4-2) een feit was.

In het MartiniPlaza in Groningen ging het al snel fout voor de thuisploeg. Via een 10-18 eerste kwart lanceerden de Zwollenaren zich met een 13-23 tweede kwart naar een ruime voorsprong bij rust. Erik Braal, de coach van Donar, werd laat in het tweede kwart met een tweede waarschuwing ook nog eens van het veld gestuurd en dat kwam de ploeg niet ten goede.

In het derde kwart hielden de Zwollenaren de voorsprong probleemloos vast, waarna Donar in het vierde kwart dichterbij mocht komen. Zodra de Groningers binnen de tien punten kwamen legde Kaza Kajami-Keane nog even aan en met een 71-78 eindstand ging de winst en dus de titel naar de ploeg van Herman van den Belt, al bijna twee decennia lang de coach van de Zwollenaren.

Kajami-Keane was met 22 punten de topscorer aan Zwolse zijde, Sherron Dorsey-Walker tekende voor 20 punten.