Politie onderzoekt brandstichting shishalounge

De politie doet onderzoek naar een brand in een shishalounge aan de Vredebest in Gouda. De brand vond plaats op zaterdagochtend 1 juni rond 06.00 uur. De politie gaat uit van brandstichting.

Omwonenden aan de Vredebest hoorden rond 06.00 uur een harde knal waarnaar er brand in het pand ontstond. De brandweer kon de bewoners boven het pand in veiligheid brengen, zes woningen werden ontruimd. Een van de bewoners werd gecontroleerd door de ambulance maar hoefde niet naar het ziekenhuis. De shishalounge is volledig uitgebrand. Agenten troffen voor de winkel een jerrycan aan. De straat is afgezet en er wordt forensisch onderzoek ingesteld.

De politie doet verder onderzoek naar deze brandstichting. Getuigen of mensen die mogelijk meer weten worden opgeroepen zich te melden. Mogelijk hebben mensen rond het tijdstip van de brand opvallende zaken gezien in de omgeving van de shishalounge of hebben iemand zien lopen met een jerrycan. Getuigen wordt verzocht om contact op te nemen via 0800-6070 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.