Asociale bestuurder opgepakt buiten heterdaad

Donderdagavond is een 32-jarige man uit Vlissingen buiten heterdaad aangehouden op verdenking van gevaarlijk rijgedrag, mishandeling en bedreiging van een medeweggebruiker.

Omstreeks 18:40 uur reed de verdachte op de Stadseweg in ’s Heer Hendrikskinderen. Volgens een bestuurder die achter hem reed, slingerde hij over de weg met een gangetje van 34 km/u, terwijl 80 km/u is toegestaan. Passeren was niet mogelijk, waardoor hij min of meer gedwongen werd om langzaam achter de slingerende auto te blijven rijden tot aan de afslag naar de A58.

Vanwege het gevaarlijke rijgedrag van de bestuurder voor hem, maakte zijn medepassagier hiervan een filmpje met een mobiele telefoon. Bij het invoegen op de A58 haalde het slachtoffer direct de hinderlijke auto in. De passagier zag in het voorbijgaan dat de bestuurder van deze auto een snijbeweging maakt langs zijn keel. Hierop werd de politie gebeld.

Gevaarlijke achtervolging
Op de A58 was het slachtoffer nog niet af van de gevaarlijke bestuurder. Volgens hem kwam diens auto al slingerend meerdere keren gevaarlijk dicht bij zijn achterbumper rijden tot bij de Keersluisbrug aan de Sloeweg in Vlissingen. Daar moesten beide bestuurders stoppen omdat de spoorbomen dicht gingen. Hierop stapte de verdachte uit, liep naar de voor hem staande auto, opende het portier, mishandelde de bestuurder en reed vervolgens hard weg.

Aan de hand van het kenteken werd de identiteit van de verdachte achterhaald. Deze werd verzocht om zich te melden aan het politiebureau. Daar werd hij aangehouden en voor verhoor meegenomen naar een politiecellencomplex. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan van mishandeling en bedreiging.