Call of Duty: Modern Warfare aangekondigd

Activision heeft Call of Duty: Modern Warfare aangekondigd (niet te verwarren met Call of Duty 4). De game komt weer compleet met singleplayer en plaatst de speler weer in de schoenen van de bekende Captain John Price. De game is in ontwikkeling bij Infinity Ward.

Naast de campaign, waarvan je hieronder een teaser kunt vinden, is er uiteraard ook weer online multiplayer.Modern Warfarebrengt de klassieke ervaring terug met een nieuwe co-op modus waarin je strategische missies moet uitvoeren.

Modern Warfare maakt gebruik van een nieuwe engine en moet een immersieve en foto-realistische ervaring bieden. De engine biedt onder andere verbterde 4K HDR, Raytracing, verbeterde fotogrammetrie en meer. De game is bovendien geoptimaliseerd voor pc, waar de game weer wordt aangeboden via Battlenet. Om de spelersbase dichter bij elkaar te brengen is er crossplay tussen pc en console (voor zover bekend niet tussen consoles onderling).

Call of Duty: Modern Warfare krijgt geen season pass. Uiteraard worden er wel maps en gratis content toegevoegd en volgen er post-launch evenementen. Modern Warfare is vanaf 25 oktober beschikbaar op pc, PlayStation 4 en Xbox One.