BOA mishandeld door fietser, politie zoekt getuigen

Woensdagmiddag, rond 15:00 uur, is op het Betje Wolfplein in Hoorn een BOA mishandeld door een man van circa 30 jaar. De BOA raakte gewond en moest zich na laten kijken door ambulancepersoneel.

Twee gemeentelijke toezichthouders waren 's middags bezig met een actie tegen fietsers die in een voetgangersgebied reden. Toen zij een man wilde aanspreken die deze overtreding maakte, reageerde die niet op het stopteken van de toezichthouders en reed gewoon door. Na twee pogingen kon de man iets verder op het Betje Wolfplein tot stoppen worden gebracht en nadat hem een bekeuring was aangezegd, trapte hij plotseling tegen de fiets van de handhaver. Vervolgens sloeg hij deze een aantal malen in het gezicht. De verdachte is er uiteindelijk hardlopend vandoor gegaan en verdween via de spoorwegovergang op de Maasweg. Toen de spoorbomen dicht gingen, moesten de toezichthouders hun achtervolging staken.

De politie is op zoek naar een man tussen de 25 en 30 jaar oud. Hij is tussen de 1.70 en 1.75 m, heeft een donkere huidskleur, kort haar en droeg een groen trainingspak met een capuchon. Hij liep op badslippers en had ‘oortjes’ in. De politie is op zoek naar getuigen en vraagt hen zich te melden op 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.