Drie nieuwe Pokémon-projecten aangekondigd voor smartdevices

Tijdens een persconferentie vannacht zijn drie nieuwe mobiele projecten aangekondigd voor Pokémon. Het betreft Pokémon Home, Pokémon Sleep en Pokémon Masters. De details over deze drie titels vind je hieronder.

Pokémon Home is een uitgebreide versie van het huidige Pokémon Bank. Home stelt trainers in staat om Pokémon vrij te ruilen tussen games voor smart devices en console. Welke games allemaal ondersteund worden is niet duidelijk, maar wel zijn in ieder geval Pokémon GO, Pokémon Bank, Pokémon Let's GO en Sword & Shield compatibel. Deze app wordt begin 2020 beschikbaar gemaakt.

Nintendo heeft een tijd lang gewerkt aan Quality of Life-oplossingen, waaronder tijdens het slapen, en het lijkt erop dat Pokémon daar gebruik van gaat maken. Met Pokémon Sleep wordt jouw slaappatroon gevolgd en verwerkt in de app. Hiervoor is ook een nieuw apparaat ontwikkeld: Pokémon Plus+. Deze is te gebruiken in Pokémon GO en als monitor voor Pokémon Sleep. Deze app wordt ontwikkeld in samenwerking met Niantic en komt uit in 2020.

De laatste app is Pokémon Masters en wordt ontwikkeld in samenwerking met DeNa. In deze game speel je samen en tegen de bekendste trainers uit de Pokémon-serie. Denk aan Brock, Misty, Cynthia en nog veel meer. Deze app wordt dit jaar nog uitgebracht voor Android en iOS.