Vader misbruikt dochter: 'Niks tegen mama zeggen'

Niks tegen mama zeggen want dan kan ik problemen krijgen. Dat is wat een 56-jarige vader uit Zaltbommel tegen zijn dochter zei in 2014 en 2015 toen hij zijn dochter uitkleede en betastte. Gisteren hoorde hij anderhalf jaar celstraf, waarvan 9 maanden voorwaardelijk, tegen zich eisen voor het seksueel misbruik van zijn dochter. 

Ze hield het misbruik drie jaar stil. In 2018 zag haar moeder de appjes in haar telefoon waarin ze haar vriend vertelde over het misbruik. Toen kwam alles aan het licht. De man ontkende het misbruik eerst in alle toonaarden, maar kreeg spijt en gaf zichzelf aan bij de politie. Het meisje vroeg tijdens de zitting, die ze via een videoverbinding vanuit een andere zaal volgde, via haar advocaat: "Maar heb je spijt van je daden of van de gevolgen ervan?"

Het meisje was net 13 geworden toen het misbruik plaatsvond. Saillant detail is dat de man meer dan twintig jaar geleden zich ook al eens aan een minderjarig meisje heeft vergrepen. Hij zocht toen wel hulp, maar de behandeling bij een haptonoom sloeg niet aan. Daarom moet hij dit keer ambulante behandeling bij een GGZ-instelling krijgen. Dit moet volgens het OM onderdeel uitmaken van de voorwaardelijke straf, als hij 9 maanden heeft gezeten. Verder eist het meisje een bedrag van 3000 euro van haar vader als  smartengeld. 

De uitspraak van de rechtbank wordt over twee weken verwacht.