Politie pakt 2 mannen op na 3 doden in drugslab België

Twee mannen (22 en 35 jaar) zijn vanmorgen met toestemming van de officier van justitie aangehouden op de verdenking van betrokkenheid bij een drugslab in het Belgische Hechtel-Eksel. Daar werden op dinsdag 29 januari 2019 drie mannen dood aangetroffen. Zij werkten kennelijk in dat laboratorium en werden blootgesteld aan giftige dampen. De Brabantse politie verricht onderzoek omdat er aanwijzingen zijn dat leden van de criminele organisatie die verantwoordelijk is voor dit drugslab vanuit deze provincie opereren.

De politie in Eindhoven kreeg op dinsdag 29 januari 2019 een telefoontje binnen waarin gemeld werd dat op een locatie in Hechtel-Eksel een lab uit de hand was gelopen en dat er drie doden waren. Hierop ging de Belgische politie poolshoogte nemen en trof inderdaad drie dode mannen aan die vermoedelijk aan het werk waren geweest in het drugslab aldaar. Het drietal had kennelijk tijdens hun verblijf koolmonoxide binnengekregen dat hen fataal was geworden.

De slachtoffers 22, 23 en 25 jaar kwamen uit Eindhoven en Valkenswaard. Vanwege de Brabantse connectie werd het onderzoek naar de andere betrokkenen bij dit drugslab door de Nederlandse politie voortgezet. Tijdens het onderzoek zijn er aanwijzingen gevonden dat twee mannen uit de omgeving Eindhoven (22 en 35 jaar) betrokken zijn bij dit drugslab, zij zijn vanmorgen als verdachten aangehouden.

In Bureau Brabant is gisteravond aandacht besteed aan het rechercheonderzoek naar de betrokkenen bij dit drugslab. Ook werd een geluidsfragment van de melding uitgezonden met de vraag of kijkers de stem herkennen. Ook Opsporing Verzocht besteedt vanavond ruim aandacht aan deze zaak.