Slachtoffer kindermishandeling: 'Ik was bang dat papa mij moest begraven'

Het WTF-verhaal van vandaag brengt ons naar Twente. Daar stond gisteren in Almelo de 40 jarige B. terecht voor het jarenlang mishandelen van haar stiefdochter. De mishandelingen begonnen toen het, inmiddels volwassen, slachtoffer zo'n drie jaar oud was, en zouden zo'n negen jaar duren zo lezen we bij De Stentor.  

In de rechtszaal vertelde het slachtoffer hoe ze in het ouderlijk huis in Goor dagelijks mishandeld werd en dat ze bang was dat er een dag zou komen dat haar vader haar zou moeten begraven: "Ik was altijd bang voor haar, hield haar altijd in de gaten. Ik moest ook altijd met mijn rug naar haar toe zitten, dan kon ze me vanuit het niets slaan. Ik was echt bang dat er een dag zou komen dat papa mij zou moeten begraven."

De stiefmoeder heeft bij de politie de mishandeling van haar stiefdochter toegegeven, de aantijgingen van haar eigen dochter, die ook aangifte deed van kindermishandeling, ontkent ze. Volgens B. mishandelde ze haar stiefdochter uit frustratie. Ook zegt ze zich schuldig te voelen en excuses te willen maken. 

De officier van justitie kreeg door de houding van B. ernstige twijfels: "Gedurende de zitting bekroop me een gevoel dat ik niet zo goed kan plaatsen. Ik weet niet of de rol die mevrouw nu speelt echt is of dat ze de schade wil beperken." Uit een rapport van de reclassering zou gebleken zijn dat de vrouw geen last zou hebben van persoonlijkheidsproblematiek. Om dat uit te sluiten wordt de vrouw nu onderzocht door gedragsdeskundigen. 

Als daaruit blijkt dat er inderdaad geen sprake is van persoonlijkheidsproblematiek hangt haar een celstraf van anderhalf jaar waarvan een haf jaar voorwaardelijk boven het hoofd. De zaak is voor onbepaalde tijd aangehouden tot het onderzoek is afgerond.