Nieuwe PSVR niet direct bij launch PlayStation 5

Sony heeft aangegeven dat er geen plannen zijn om direct bij de release van de PlayStation 5 een vernieuwde PSVR uit te brengen. Er wordt echter wel gewerkt aan een geavanceerdere opvolger van Sony's virtual reality-headset.

Dit heeft PlayStation Research and Development-baas Dominic Mallinson gezegd in een interview met CNET. De nieuwe bril moet minder wegen en gemakkelijker op te zetten zijn. Bovendien streeft Sony naar minder kabels en minder zooi. Eye-tracking en nieuwe controllers staan ook op het programma. Mallinson geeft wel aan dat draadloos betekent dat de prijs wat hoger kan komen te liggen, maar dat dit ook meer vrijheid geeft. Verder kan hij vast vertellen dat de nieuwe PSVR geen mobiele standalone virtual reality-headset wordt.

Ben je al in het bezit van een PSVR, dan kun je deze overigens gewoon blijven gebruiken met Sony’s nieuwe console. De PlayStation 5 zal deze headset ondersteunen. Mallinson sluit af met de woorden dat VR bij ontwikkelaars nog altijd meer speelt dan bij de consument, maar dat de markt wel echt aan het groeien is. Ontwikkelaars zijn nu op het punt dat er ook voorzichtig wat geld aan VR te verdienen is. 

psvr