Van Gerwen in thriller langs Barney; Van der Voort verslaat Hopp

Michael van Gerwen en Vincent van der Voort staan in de kwartfinales van de Dutch Dart Masters. Van Gerwen won DE Nederlandse dartklassieker met 6-5 van Raymond van Barneveld. Van der Voort rekende af met Max Hopp. 

De wedstrijd tussen de nummer 1 van de wereld en de Nederlandse dartspionier ging beide kanten op. Van Gerwen sloeg het eerste gaatje met een 3-1 voorsprong, maar het was Van Barneveld die terug wist te komen tot 4-4 en zelfs een 5-4 voorsprong nam.

Van Gerwen dwong een elfde en beslissende leg af. In deze leg begon Barney perfect met een maximale score, maar gooide in de daaropvolgende drie beurten scores van slechts 60, 58 en 59. Van Gerwen wist wel sterk te scoren in de laatste leg, die door van Barneveld was begonnen en trok uiteindelijk aan het langste eind.

Van der Voort staat voor het eerst in bijna twee jaar weer eens in het finaleblok van een Euro Tour. Fast Vinnie won met 6-4 van Max Hopp. 
Van der Voort speelde een sterke wedstrijd en gooide ruim 100 gemiddeld en vier maal 180 op weg naar de kwartfinale. Van der Voort brak het eerst en kwam met 3-1 voor, een voorsprong die hij ook niet meer uit handen zou geven. Het werd 4-2 en 5-3 voor de Nederlander, die de wedstrijd uiteindelijk met 6-4 wist te winnen.

Jermaine Wattimena kon het voor eigen publiek niet waar maken tegen Ian White. White kwam met 2-0 voor, maar Wattimena wist het gat te kleinen tot 3-2. Verder dan de twee gewonnen legs kwam Machine Gun niet. De drie volgende legs gingen naar White die met 6-2 zegevierde.

In de kwarfinales speelt Van Gerwen tegen Dave Chisnall en Van der Voort speelt tegen White. 

Uitslagen Dutch Dart Masters - Achtste finales
Michael van Gerwen 6-5 Raymond van Barneveld
Dave Chisnall 6-5 Ricky Evans
Glen Durrant 6-0 Dennis Nilsson
Gerwyn Price 6-3 Brendan Dolan
Ian White 6-2 Jermaine Wattimena
Vincent van der Voort 6-4 Max Hopp
Peter Wright 6-3 Simon Whitlock
Mervyn King 6-5 Rowby-John Rodriguez

Kwartfinales - vanaf 19.15 uur
Michael van Gerwen v Dave Chisnall
Glen Durrant v Gerwyn Price
Ian White v Vincent van der Voort
Peter Wright v Mervyn King

Halve finales
Van Gerwen/Chisnall v Durrant/Price
White/Van der Voort v Wright/King