FNV 'gemengde gevoelens' over besluit rechter OV-staking

FNV Spoor reageert gemengd op het besluit van de rechter om toch enkele OV-verbindingen te laten rijden tijdens de landelijke staking van aankomende dinsdag. De gemeente Haarlemmermeer ziet het besluit niet als overwinning en zit nog steeds met grote zorgen, zo meldt AT5.

Vanmiddag besloot de rechter dat een volledige staking van het openbaar vervoer voor Schiphol te risicovol is. Daarom zal er dinsdag tussen 5.00 uur en 21.00 uur ieder kwartier een trein rijden tussen Amsterdam Centraal Station en Hoofddorp.

Lees ook: Minimale dienstregeling op Schiphol tijdens OV-staking

'Teleurgesteld'
Herni Janssen, woordvoerder van FNV Spoor, heeft gemengde gevoelens over de uitspraak: "Allereerst eiste Schiphol van de rechter dat er een verbod zou komen op de algehele OV-staking. Die landelijke staking blijft in de lucht, dus daar zijn we tevreden over. Waar wij teleurgesteld over zijn is dat er een groepje mensen die stakingsbereid is, niet mag staken."

Over de mogelijke drukte die had plaatsgevonden als de staking wel volledig was doorgegaan zegt Janssen: "Als we hiermee een veiligheidskwestie zouden oplossen of voorkomen, dan moeten we dat maar accepteren."

'Historsiche uitspraak'
Volgens Onno Hoes, burgemeester van Haarlemmermeer, is het een historische uitspraak: "Omdat het bijzonder is dat de gemeente zich heeft gevoegd in deze rechtszaak, dus aan de kant van Schiphol is gaan staan. Met name natuurlijk omdat het over openbare orde en veiligheid is gegaan."

Over dat laatste is Hoes na de uitspraak nog niet gerust: "Ik heb nog steeds heel veel zorgen. Dit is maar een klein deel dat nu weggenomen is."