Handballers Aalsmeer verslaan Volendam in eerste wedstrijd uit best-of-three

Greenpark Aalsmeer heeft zaterdag de eerste wedstrijd in de best-of-three om de landstitel gewonnen van KRAS/Volendam. De thuisploeg won met 24-23.

In een volle sporthal de De Bloemhof nam de thuisploeg via doelpunten van Rob Jansen, twee keer Robin Boomhouwer, Samir Benghanem en twee keer Tim Bottinga de leiding in de wedstrijd: 6-3. Volendam herstelde zich snel en kwam door drie treffers van Robin Jansen op gelijke hoogte, even later door Jaap Beemsterboer zelfs op een 6-8 voorsprong. Bij rust was het verschil één punt: 10-11.

Na de pauze kreeg Aalsmeer het overwicht in de wedstrijd. De ploeg van coach Bert Bouwer liep een handvol punten weg bij Volendam. Ruim tien minuten voor het einde wisten de bezoekers toch weer op gelijke hoogte te komen: 20-20.

De vreugde was maar voor korte duur want door doelpunten van Remco van Dam, Tim Bottinga en opnieuw Remco van Dam nam Aalsmeer opnieuw een voorsprong. In de slotfases naderde Volendam door treffers van Robin Jansen en Jordy Baijens tot op één punt, echter tot een verlenging kwam het niet meer: 24-23.

Op zondag 2 juni is de tweede wedstrijd in Volendam.