Van Gerwen - Van Barneveld in achtste finales Dutch Dart Masters

Een heuze dartkraker in Zwolle zondagmiddag op de Dutch Dart Masters. Raymond van Barneveld speelt tegen Michael van Gerwen. Beide darters wonnen zaterdag hun wedstrijd in de tweede ronde. 

Van Barneveld versloeg zaterdagavond Michael Smith met 6-3. Goed was het niet, maar als een ware vechter knokte Van Barneveld zich naar de finaledag. Beide darters gooiden rond de 90 gemiddeld. De Nederlander kwam nog wel op een 0-1 achterstand, maar bij een 3-2 stand plaatste de Hagenaar een belangrijke break. Daarna ging alles met de darts mee en trok de huidige nummer 29 van de wereld aan het langste eind.

Van Gerwen trakteerde het publiek in Zwolle op een mooie show. Met een gemiddelde van 106.88 liet de Vlijmenaar O’Connor kansloos. Vanaf de 1-2 voorsprong voor O’Connor pakte de nummer 47 van de wereld geen enkele leg meer: 6-2.

Er kwamen nog meer Nederlanders in actie. Vincent van der Voort was lang gelijkwaardig aan Suljovic, de nummer acht van de wereld. Bij een 4-3 stand wist Fast Vinny echter een break te pakken, mede gesteund door de bomvolle IJsselhallen. Die break bleek genoeg voor een verdiende 6-3 zege.

Zaterdagmiddag was er al een Nederlands onderonsje tussen Jermaine Wattimena en Danny Noppert. Wattimena schoot uit de startblokken en met onder meer een 75-finish en een elfdarter pakte Wattimena een 3-0 voorsprong. Noppert deed wat terug met een schitterende 167 finish, maar The Machine Gun zette de marge meteen weer op drie met een 110-finish. Het werd uiteindelijk 4-4. Wattimena hield zijn eigen leg om op 5-4 te komen, waarna zijn tegenstander uit Friesland de tiende leg van start ging met twee 180’ers. Noppie miste vervolgens echter vier pijlen op de dubbels, waardoor Wattimena een beslissende leg voorkwam en via dubbel 18 het duel naar zich toe trok.  

Danny van Trijp had geen kans tegen Ricky Evans. Het werd 6-2. Zondagmiddag zijn de achtste finales in Zwolle. Naast de Nederlandse klassieker Wattimena treft Ian White en Van der Voort speelt tegen Max Hopp. 

Uitslagen Dutch Dart Masters - Tweede ronde 
Brendan Dolan 6-4 Stephen Bunting
Simon Whitlock 6-3 Florian Hempel
Jermaine Wattimena 6-4 Danny Noppert
Ricky Evans 6-2 Danny van Trijp
Dennis Nilsson 6-5 Jonny Clayton
Gerwyn Price 6-1 Krzysztof Ratajski
Rowby-John Rodriguez 6-2 Darren Webster

Dave Chisnall 6-2 Steve Beaton
Ian White 6-5 Mickey Mansell
Max Hopp 6-0 Joe Cullen
Michael van Gerwen 6-2 William O'Connor
Mervyn King 6-1 Daryl Gurney
Raymond van Barneveld 6-3 Michael Smith
Peter Wright 6-4 Ritchie Edhouse
Vincent van der Voort 6-3 Mensur Suljovic

Derde ronde - zondagmiddag (13.00 uur)
Michael van Gerwen v Raymond van Barneveld
Dave Chisnall v Ricky Evans
Glen Durrant v Dennis Nilsson
Gerwyn Price v Brendan Dolan
Ian White v Jermaine Wattimena
Vincent van der Voort v Max Hopp
Peter Wright v Simon Whitlock
Mervyn King v Rowby-John Rodriguez

Kwartfinales - vanaf 19.00 uur
Van Gerwen/Van Barneveld v Chisnall/Evans
Durrant/Nilsson v Price/Dolan
White/Wattimena v Van der Voort/Hopp
Wright/Whitlock v King/Rodriguez

Semi-Finals
Final