Eerste F2-zege Hubert in Monaco, De Vries strijdt om titel

Anthoine Hubert heeft zijn eerste zege in de Formule 2 te pakken. De Fransman van Arden International was tijdens de sprintrace in Monaco de beste in de straten van het prinsdom, waar hij na zijn achtste plek op vrijdag van poleposition mocht vertrekken.

Hubert nam de leiding en stond die ook geen moment meer af, terwijl de naast en achter hem vertrokken Louis Deletraz, Zhou Guanyu en Artem Markelov ook hun posities behielden. Die vier bleven de hele race bij elkaar en in de laatste ronden werd daar nog even flink geknokt. Vooral Deletraz opende de aanval op Hubert, maar de Fransman hield stand en de volgorde bleef overeind.

Al na een paar ronden werd Tatiana Calderon de bandenstapel in getikt door Luca Ghiotto, die vrijdag als tweede finishte, maar gediskwalificeerd werd en zo achteraan moest starten. Het veld was amper weer op weg of Ghiotto veroorzaakte de volgende neutralisatie: in de Loews-hairpin dook hij een niet-bestaand gat in bij Mahaveer Raghunathan, waardoor de race voor beiden klaar was.

In de loop van de race viel Ralph Boschung nog stil, waardoor Nyck de Vries een plekje op kon schuiven. De Nederlander won vrijdag en vertrok dus vanaf de achtste plek, maar Sergio Sette Camara verschalkte hem bij de start. Nobuharu Matsushita ging later de fout in, waardoor De Vries op kon schuiven, en door het wegvallen van Boschung eindigde hij als zevende.

In het kampioenschap gaat Nicholas Latifi nog altijd aan de leiding. De Canadees werd weliswaar tiende, maar doordat hij de snelste ronde van iedereen in de top-10 reed kreeg hij twee bonuspunten. Hij staat nog altijd één punt voor De Vries, Ghiotto en Jack Aitken volgen op ruime achterstand.