Gezond hondje ingeslapen als laatste wens dode baasje

Stel je even voor: je bent een Shih Tzu, zo'n klein, ietwat mormelig hondje. Vermoedelijk heb je dan een baasje, maar ineens gaat deze dood. Dat is treurig, maar het wordt pas écht een stevige domper als je geliefde baasje als laatste wens in haar testament had staan samen met jou begraven te worden. Jij bent echter nog kerngezond, en dus krijg je een spuitje.

Dit alles overkwam het hondje Emma in de Amerikaanse staat Virginia. Ze kwam gelijk na het overlijden van haar baasje nog terecht bij een dierenopvang, waar men uit alle macht geprobeerd heeft Emma te redden: "We hebben meerdere malen aangegeven dat we haar zonder problemen zouden kunnen herplaatsen", aldus manager Carrie Jones.

Het mocht niet baten en de testamentair executeur - een beetje ongelukkige benaming in deze situatie - liet het diertje ophalen en afmaken. De resten van Emma werden verbrand en in een urn teruggebracht naar haar dode baasje, die er ongetwijfeld zielsgelukkig mee was. Een huisdier is volgens de Amerikaanse wet persoonlijk eigendom en dus was dit legaal, hoewel veel dierenartsen er niet over zouden peinzen een gezond dier in te laten slapen.

Helemaal jammer is het overigens als je je bedenkt dat de twee misschien niet eens samen begraven worden. Het is in Virginia toegestaan om dieren op dezelfde begraafplaats te begraven, maar wel op een stuk grond apart van de mensengraven.