Di Grassi wint ePrix Berlijn, Frijns puntloos

Lucas di Grassi heeft zijn tiende Formule E-zege te pakken, zijn tweede van het seizoen. De Braziliaanse Audi-coureur won op het terrein van het massieve (voormalige) vliegveld Tempelhof de ePrix van Berlijn.

Polesitter Sebastien Buemi pakte bij de start de leiding, Stoffel Vandoorne behield daarachter zijn positie en werd gevolgd door Di Grassi, Gary Paffett, Alex Lynn en Daniel Abt. Di Grassi nam al snel de tweede plek over, de van de laatste plek vertrokken Robin Frijns kon nog niet echt naar voren komen.

Di Grassi was lekker bezig en de Braziliaanse oud-kampioen werkte zich ook al snel voorbij mede-oud-kampioen Buemi. Vandoorne moest zijn derde plek vervolgens even flink verdedigen tegen Abt en Lynn, maar dat lukte met wat moeite en in de top daalde de rust zo even neer. Dat was in het middenveld zeker niet het geval, want daar werd flink geknokt.

Antonio Felix da Costa kwam na twintig minuten stevig naar voren en via Lynn, Abt, Vandoorne én Buemi reed de Portugees op indrukwekkende wijze naar plek twee, hoewel Buemi die plek een paar minuten later terugpakte. Jean-Eric Vergne kwam op gang en reed zich naar plek vier, waar hij een aanval op Da Costa moest staken wegens een neutralisatie: Lynn stond op start/finish geparkeerd.

Met tien minuten te gaan werd het groen weer gezwaaid, waarbij Buemi en Da Costa direct weer om plek twee duelleerden, ruim achter Di Grassi. Vergne profiteerde daar dan weer van en de Fransman zette zijn auto voorbij die van Da Costa. Hij probeerde ook nog alles om Buemi te verschalken, maar dat lukte niet en achter Di Grassi en de Zwitser eindigde Vergne als derde. Frijns reed een aardige race, maar kwam op plek dertien wel puntloos over de finish.