Van der Poel blijft winnen, ditmaal in Nove Mesto

Mathieu van der Poel heeft bij de tweede wereldbekerwedstrijd op de mountainbike in Tsjechische Nove Mesto de zogeheten shorttrackrace gewonnen. Net zoals vorige week in het Duitse Albstadt won de Nederlandse alleskunner op de fiets de korte race.

De shorttrackrace bestond uit tien rondes in Nove Mesto, waarbij elke ronde net iets langer zou duren dan twee minuten. Van der Poel reed de eerste helft van de race attent vooraan, maar met nog vijf rondes te gaan trok de Nederlander van Corendon-Circus ten aanval. Hij reed iedereen los uit het wiel en bij het ingaan van de slotronde had Van der Poel een voorsprong van dertien seconden.

Van der Poel bleef de concurrentie bij de finish net voor, al kwamen ze nog sterk opzetten. De Fransman Maxime Marotte eindigde als tweede, Henrique Avancini uit Brazilië was derde. Zondag staat de hoofdrace op het programma in Nove Mesto. Zowel de wedstrijd van de vrouwen (10.15) als de mannen (13.30) is te zien op Ziggo (betaalversie). Mocht je dat niet kan je ook terecht op RedBull.tv.