Jumbo-Visma wint eerste wedstrijd Hammer Series in Stavanger

Jumbo-Visma heeft de eerste wedstrijd van de Hammer Series in het Noorse Stavanger gewonnen. Mike Teunissen kwam bij de slotklim als eerste boven, behaalde daarmee dubbele punten en zorgde voor het winnende puntenaantal van 1065. Lotto Soudal met 928 punten moest genoegen nemen met de tweede plek, BORA-hansgrohe volgde met 869 op de derde plaats.

De eerste wedstrijd bestond uit een ronde van 8,9 kilometer met daarin een klim opgenomen in het einde van het ronde. De renners moesten die ronde in totaal tien keer doen. In het begin van de wedstrijd nam BORA-hansgrohe veel punten met Sam Bennett en Oscar Gatto. Later kwam Lotto Soudal sterk opzetten met een sterke Tim Wellens. Bij het ingaan van de laatste ronde had de Belgische ploeg nog een kleine voorsprong op Jumbo-Visma, die in het einde van de wedstrijd sterk kwam opzetten.

In de laatste ronde kwam Teunissen als eerste over de finish en dat was meteen goed voor dubbele punten. Daarmee bezorgde hij Jumbo-Visma de eerste zege in de eerste wedstrijd van de Hamer Series.

De Hammer Climb is een van de disciplines van de Hammer Series, waar niet de individuele prestaties maar die van de ploeg centraal staan. Zaterdag is de Hammer Sprint, waar op een vlak parcours elke ronde punten zijn te verdienen. Zondag is de afsluitende ploegentijdrit