Moordenaar Pim Fortuyn is niet geëmigreerd

Tot woede van de nabestaanden van Pim Fortuyn blijkt dat zijn moordenaar nog 'gewoon' in Apeldoorn en Harderwijk woont. Dit is gebleken uit gesprekken die verslaggevers van de krant de Stentor hebben gevoerd met bekenden van Volkert van der Graaf en uit informatie van het Openbaar Ministerie.

Van der Graaf lijkt hiermee een van restricties die hij kreeg opgelegd na zijn vervroegde vrijlating in 2014 aan zijn laars te lappen. De meeste restricties waren al opgeheven na meerdere rechtzaken. Eén restrictie die nog over was, was de meldplicht. Deze was vorig jaar veranderd van een fysieke meldplicht in een meldplicht via de mail aangezien hij tijdens de rechtzaak die hij daarover had aangespannen had aangegeven te willen migreren.

Naar nu blijkt is de dierenactivist helemaal niet gemigreerd en lijkt hij hier ook geen concrete plannen voor te hebben. De buurman van Van der Graaf heeft bijvoorbeeld aan de verslaggevers van de Stentor verklaard dat Van der Graaf hem had verteld niet te gaan migreren.

Zoals al gemeld is de familie van Pim Fortuyn woedend. Simon Fortuyn: "De emigratie is lariekoek. Dit is te gek voor woorden." De familie vindt dat de rechters zich door Van der Graaf om de tuin hebben laten leiden tijdens de rechtzaak over de meldingsplicht.