Mollema over ontsnapping: "Het was helemaal niet gepland"

Bauke Mollema maakte vrijdag in de dertiende etappe van de Giro d'Italia deel uit van een lange ontsnapping. Uiteindelijk kon hij niet meedoen voor de winst maar boekte wel tijdwinst en steeg in het algemeen klassement naar de vierde plaats. Volgens de Nederlandse wielrenner van Trek-Segafredo was de ontsnapping echter niet gepland.

“Het was helemaal niet gepland. We wilden wel mannen mee hebben in de ontsnapping, maar het was niet de bedoeling dat ik mee zou zitten”, vertelde Mollema na de finish aan Wielerflits. “Op een gegeven moment zag ik ook andere klassementsrenners meespringen als Ilnur Zakarin en Davide Formolo. Toen heb ik een keer aangezet samen met Gianluca Brambilla en toen reden we meteen weg.”

Bauke Mollema (Pro Shots / George Deswijzen)
Bauke Mollema (Pro Shots / George Deswijzen)

In de ontsnapping kreeg Mollema ondersteuning van ploeggenoten Gianluca Brambilla, Nicola Conci en Giulio Ciccone en hoefde daardoor zelf weinig energie te verspillen. In de finale moest hij echter het onderspit delven tegen latere winnaar Ilnur Zakarin.

“Jammer dat ik niet langer bij Zakarin kon blijven en het kon afmaken. Ik had door dat hij heel sterk was. Hij zette aan op vijf kilometer van de streep en toen zat ik aan mijn limiet. Toen heb ik mijn eigen tempo gereden tot de streep. Jammer dat ik nog zoveel op hem verlies. Toch ben ik blij hoe we als ploeg hebben gereden, we hebben veel tijd gepakt op andere renners.”

“Morgen wordt een heel zware rit, heel explosief en anders dan vandaag. Dankzij de ploeg heb ik tijd kunnen pakken. Hopelijk zit er morgen ook nog wat in de benen. Ze zullen er invliegen: het gaat een pittig ritje worden.”