Final Fantasy XIV heeft 16 miljoen gebruikers

Tijdens een Letter from the Producer livestream maakte Square Enix bekend dat de community van Final Fantasy XIV Online nu de grens van 16 miljoen geregistreerde gebruikers wereldwijd is gepasseerd.Director en producer Naoki Yoshida gaf daarna meer informatie over de benchmark voor pc, nieuwe trailers en details over de nieuwe uitbreiding Shadowbringers.

Details waren er te melden over:

  • Het aangepaste gevechtssysteem, inclusief aanpassingen aan role-acties.
  • Updates voor het FATE-systeem, zijmissies en job quests
  • Aanpassingen aan job-synergie en een betere balans tussen jobs
  • Diverse ‘quality of life’-verbeteringen en UI-updates
  • Ook werd de Shadowbringers job actions-trailer voor het eerst getoond. Deze trailer toont bijgewerkte en nieuwe vaardigheden voor alle jobs:

Daarnaast is de nieuwe officiële benchmark-software nu beschikbaar als download. De benchmark-software bevat naast gloednieuwe beelden van Shadowbringers ook een character creator waarmee spelers de speelbare personages kunnen zien zoals ze in de game verschijnen – inclusief de nieuwe Hrothgar- en Viera-rassen. Spelers die de benchmark-software gebruiken om personages te maken, kunnen die vervolgens overbrengen naar de volledige game. De officiële software-benchmark is hier te downloaden: https://eu.finalfantasyxiv.com/benchmark/.

In Final Fantasy XIV: Shadowbringers reizen de Warriors of Light voor het eerst naar een andere wereld om te veranderen in de Warriors of Darkness, met als doel de nacht te herstellen en de wereld te redden van de Flood of Light die de Apocalyps dreigt te ontketenen. De uitbreiding brengt veel nieuwe elementen, inclusief de nieuwe Dancer- en Gunbreaker-jobs, de Hrothgar- en Viera-rassen, een verhoogde level-cap,  nieuwe gebieden, raids, en nog veel meer.

Final Fantasy XIV Online is nu beschikbaar voor Windows, Steam, PlayStation 4 en Mac. Shadowbringers komt 2 juli uit.