Dimitri S. veroordeeld voor doodrijden fietser

De rechtbank veroordeelt de 21-jarige Dimitri S. uit Harderwijk voor het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeval. Hij krijgt een celstraf van 8 maanden, waarvan 4 maanden voorwaardelijk. Daarnaast legt de rechtbank een rijontzegging van 3 jaar op, waarvan 1 voorwaardelijk. Vanwege de ernst van de zaak, straft de rechtbank de man zwaarder dan geëist.

In augustus 2017 reed hij in de bebouwde kom van Harderwijk een overstekende fietser aan. De maximum snelheid daar is 50 km per uur. De man reed 2 keer zo hard, namelijk tussen de 96 en 103 km per uur. De man gaf toe dat hij veel te hard reed. Hij wilde zich uitsloven voor meisjes die bij hem in de auto zaten. De man stond niet stil bij de gevaren en dacht dat hem niets zou gebeuren.

Impact
De fietser overleefde de aanrijding niet. Het ongeluk heeft een grote impact op de nabestaanden. Het slachtoffer laat een jong gezin achter. Hun gemis laat zich moeilijk beschrijven. Door ‘stoerdoenerij’ van de man is de aanrijding veroorzaakt. Als hij zich aan de verkeersregels had gehouden, dan had hij het slachtoffer niet aangereden.

Proeftijd
Kijkend naar de hoge mate van schuld, is een taakstraf niet op zijn plaats. Daarom legt de rechtbank een gevangenisstraf op. Bij de voorwaardelijke straffen zit een proeftijd van 3 jaar. De proeftijd moet de kans op herhaling verminderen.