Landelijke intocht Sinterklaas dit jaar in Apeldoorn

Save the date! De landelijke intocht van Sinterklaas op 16 november  zal dit jaar in Apeldoorn plaatsvinden. Burgemeester Petra van Wingerden-Boers is zeer verheugd:  “We gaan er een prachtige intocht van maken. Gelukkig hebben we nog even tijd om het te organiseren. En we hebben veel ervaring met bijzondere evenementen. De afgelopen jaren was hier bijvoorbeeld nog de start van de Giro d’Italia en 3FM Serious Request. Dus reken er maar op dat we er als stad en regio een gezellig en goed georganiseerd kinderfeest van gaan maken.”

Ook evenementenwethouder Jeroen Joon reageert verheugd op het nieuws: “Dit is gaaf! Want het is een hele mooie kans voor onze culturele verenigingen, ons bedrijfsleven en natuurlijk alle gezinnen in Apeldoorn. We zijn een echte gezinsstad en de intocht mag ook dat gevoel uitstralen. Het wordt een nationaal feest met een sterk lokaal gezicht. Want we gaan natuurlijk aan Sinterklaas en aan het hele land laten zien hoe mooi het hier is. We willen laten zien wat we in huis hebben in onze stad en onze dorpen, midden op de Veluwe. De organisatie is net op gang, dus er valt nog veel te bedenken en aan elkaar te verbinden in Apeldoorn. Daar gaan we de komende maanden aan werken met partners uit onze regio.”

Hoewel de intocht pas over een half jaar is, heeft de gemeente Apeldoorn al wel vast een officiele website aangemaakt waar ze alle ontwikkelingen rondom de intocht zullen gaan vermelden. Je vindt hem hier.