Ajax en PSV belonen kersverse Europees kampioenen met langdurige contracten

Ajax heeft Naci Ünüvar beloond met zijn eerste profcontract. De 15-jarige middenvelder heeft een verbintenis tot medio 2022 ondertekend. In navolging van Ajax beloont ook PSV zijn kersverse Europees kampioen met een contract. Joost de Schutter heeft zijn handtekening gezet onder een driejarig contract bij de Eindhovenaren.

Ünüvar maakt onderdeel uit van de selectie van Oranje Onder-17, dat onlangs Europees kampioen werd in Ierland. De jeugdinternational staat te boek als een van de grootste talenten van de jeugdopleiding van Ajax, waar hij sinds 2011 speelt. Ünüvar komt dit seizoen uit voor Ajax Onder-19 en Onder-17. Met dat laatste elftal won hij vorig jaar de Future Cup, terwijl hij dit seizoen indruk maakte in de Youth League.

Ook de zeventienjarige De Schutter werd onlangs Europees kampioen met Oranje Onder-17. De jeugdinternational behoort tot de vaste basisspelers in het team van bondscoach Peter van der Veen. Hij maakt al sinds zijn achtste onderdeel uit van de jeugdopleiding van PSV, waar hij vrijwel alle leeftijdscategorieën doorliep. De middenvelder ondertekende zijn nieuwe contract in het bijzijn van Hoofd Jeugdopleiding Ernest Faber en zijn familie.

Komend seizoen speelt De Schutter voor het Onder-19-team van trainers Ruud van Nistelrooy, André Ooijer en Tim Wolf. Onder leiding van dat drietal hoopt hij zich te ontwikkelen richting de profelftallen van PSV, zo schrijft de club op zijn website.