Van Gerwen pakt 5e Premier League-titel

Na vijftien dartende donderdagen op rij is het eindelijk zo ver: de play-offs van de Premier League. In The O2 Arena in Londen spelen de beste vier tegen elkaar en donderdagavond is duidelijk wie zich de winnaar van de Premier League 2019 mag noemen. Rond kwart over acht gaan we los, RTL7 is er al live bij.

Michael van Gerwen speelt voor het zevende jaar in de Premier League: hij won bij zijn debuut in 2013, verloor daarna twee keer de finale en won de vorige drie edities allemaal. Hij speelt de halve finale tegen Daryl Gurney, die vorig jaar debuteerde met een vijfde plek en dus nét naast de play-offs greep.

De veteraan in de andere halve finale is natuurlijk James Wade. In 2008 debuteerde hij met een finaleplaats, het jaar erop won hij de titel en nog een jaar later verloor hij de finale. In 2012 en 2013 schopte Wade het tot de halve finales, waar hij na zes jaar terug is. Rob Cross debuteerde vorig jaar met een plek in de halve finales en hoopt dat nu te verbeteren.

Halve finale: Michael van Gerwen (NED) - Daryl Gurney (NIR) 10-7
De heren speelden uitstekend en waren flink aan elkaar gewaagd: na tien legs stond het met 5-5 gewoon nog gelijk. Gurney plaatste op dat moment een break, maar Van Gerwen kwam er gelijk overheen en brak zelfs nog eens, waardoor hij op 8-6 als eerste een echte voorsprong pakte. De Noord-Ier leek definitief gebroken en met een paar degelijke legs maakte Van Gerwen het af: 10-7.

Michael van Gerwen - Daryl Gurney (Bron: PDC)
Michael van Gerwen - Daryl Gurney (Bron: PDC)

Halve finale: Rob Cross (ENG) - James Wade (ENG) 10-5
Het Engelse duo begon prima, maar echt knallend was het allemaal niet. Met een 112-finish plaatste Cross een break om op 5-3 te komen en zo kabbelde het gestaag voort. Niet voor Wade, want hij was niet echt lekker op dreef en zodoende stond het al snel 8-4. Wade bakte er verder niet bijster veel van en met 10-5 bereikte Cross zijn eerste Premier League-finale. Heel boeiend was het niet, daarom hier wat leuke fotoshops van de twee.

Rob Cross - James Wade (Bron: PDC)
Rob Cross - James Wade (Bron: PDC)

Finale: Michael van Gerwen (NED) - Rob Cross (ENG)
Van Gerwen begon prima en met finishes van 90 en 112 leek het met een 5-1 voorsprong definitief gedaan, maar daar dacht Cross toch even anders over: hij knokte zich terug naar 5-4. Hij liet vervolgens drie darts liggen om op 5-5 te komen en Van Gerwen profiteerde: met 6-4 gingen de heren de pauze in. Het was de genadeklap voor Cross, wiens spel als een nachtkaars doofde. Met een snaarstrakke 130-finish gooide Van Gerwen het niet veel later uit: 11-6 en zijn vierde opeenvolgende titel was een feit.

Michael van Gerwen - Rob Cross (Bron: PDC)
Michael van Gerwen - Rob Cross (Bron: PDC)