Verdachten opgepakt van koperdiefstal begraafplaats

Bezoekers van de begraafplaats aan de Hengelosestraat in Enschede meldden sinds begin april bij de politie dat er ornamenten waren weggenomen van diverse graven. Tot op heden zijn er veertien aangiften gedaan van diefstal. Dankzij een getuige kwam de politie afgelopen weekend achter de identiteit van de verdachten.

Op maandagavond 20 mei heeft de politie een 18-jarige man en een 19-jarige man uit Enschede aangehouden. Zij worden verdacht van diefstal/heling van koperen en bronzen beeldjes/voorwerpen die mogelijk afkomstig zijn van graven van de Westerbegraafplaats.

De politie heeft diverse ornamenten aangetroffen en in beslag genomen. Van een aantal beelden is duidelijk van welk graf het is weggenomen. De politie zoekt nog duidelijkheid over de herkomst van een aantal voorwerpen. De politie heeft meerdere foto's online gezet, deze zijn hier te vinden. Mensen die denken een voorwerp te herkennen wordt verzocht om contact op te nemen met de politie. Dat kan via 0900-8844 of via het tipformulier op de website. 

Verdachten opgepakt van koperdiefstal begraafplaats (Foto: Politie)
Verdachten opgepakt van koperdiefstal begraafplaats (Foto: Politie)