Erxinio Luntungan (20) gezocht voor dodelijke schietpartij parkeergarage The Bank

De politie heeft de identiteit vrijgegeven van de man die vermoedelijk de 25-jarige Orpheo Gefferie uit Almere heeft doodgeschoten. De 20-jarige Erxinio Luntungan uit Amsterdam had tot vanmiddag de tijd om zich bij de politie te melden, maar gaf daar geen gehoor aan.

Bij de recherche is informatie binnen gekomen dat Luntungan na het schietincident zijn kleding zou hebben verbrand. Het is niet bekend welke kleding hij op dit moment draagt. De politie waarschuwt bij het zien van Luntungan hem niet zelf te benaderen, maar direct 112 te bellen.

Gefferie werd in de nacht van 17 op 18 mei neergeschoten in parkeergarage The Bank in de Amstelstraat. Vermoedelijk ging er een ruzie bij de parkeerautomaat aan vooraf. In het ziekenhuis overleed hij aan zijn verwondingen.

Verdachten
Na de schietpartij werden na aanwijzingen van getuigen vier mensen aangehouden: drie mannen van 25, 21 en 20 jaar oud uit Amsterdam en een 22-jarige vrouw uit Diemen. De vermoedelijke schutter zat daar niet tussen.

Ondanks invallen op meerdere locaties heeft de politie Luntungan nog niet kunnen aanhouden. Hij kreeg 24 uur de tijd om zich te melden, voordat de politie zijn identiteit vrijgaf.