Giro: Etappe 11 - Lang, vlak en verder niks

Gisteren kregen we een korte, vlakke en eigenlijk gewoon saaie rit voorgeschoteld in de Giro, met een door een valpartij van onder meer Pascal Ackermann ontregelde en door Arnaud Demare gewonnen sprint. Dat gaat vandaag gelukkig allemaal veranderen, zo kunnen we op basis van het parcours stellen: het wordt niet nog eens kort, saai en vlak. Vandaag wordt het láng, saai en vlak, hoera!

In de uitgebreide voorbeschouwing van Rellende_Rotscholier zien we dat de heren vandaag wederom door de Povlakte rijden. Ze beginnen in Carpi en na 221 kilometer ligt de finish dan in Novi Ligure, alvorens de Giro eindelijk eens richting de betere etappes trekt. Gelukkig rijdt het peloton vandaag door talloze boeiende stadjes...oh nee, zelfs dat krijgen we niet mee. In de laatste kilometer moet nog een muur beklommen worden, dat dan weer wel: net iets meer dan één heel procent stijging.

De renners worden om 12.00 uur op gang geschoten voor deze meer dan tweehonderd kilometer aan ellende, Eurosport is er een goed uur later bij. Ondertussen kun je prima alles gaan doen behalve de Giro kijken, inschakelen om half vijf is meer dan ruim op tijd: de finish wordt tussen vijf en half zes verwacht.

De route van vandaag (Bron: Giro d'Italia)
De route van vandaag (Bron: Giro d'Italia)

Het profiel van vandaag (Bron: Giro d'Italia)
Het profiel van vandaag (Bron: Giro d'Italia)