Inoue met groot machtsvertoon naar World Boxing Super Series-finale

We keren voor de boksliefhebbers weer even terug naar het weekeinde, want er gebeurde meer dan alleen de snoeiharde knock-out van Deontay Wilder tegen Dominic Breazeale. In The SSE Hydro in Glasgow werd gevochten om twee wereldtitels, met telkens twee ongeslagen boksers en ook nog eens de finale van de World Boxing Super Series als inzet.

Emmanuel Rodriguez (19-0, 12 KO's) uit Puerto Rico nam het in het bantamgewicht (-53,5kg) op tegen de Japanner Naoya Inoue (17-0, 15 KO's). Rodriguez verdedigde daarbij zijn IBF-wereldtitel, de WBA-titel van Inoue stond niet op het spel, maar het was wel al zijn dertiende opeenvolgende wereldtitelgevecht, zijn derde in het bantamgewicht.

Rodriguez kwam de eerste ronde nog door, maar in ronde twee sloeg Inoue, die hard op weg is een superster te worden, keihard toe: zijn opponent ging neer, stond weer op, ging nog eens neer en stond weer op...en na de derde knockdown maakte de scheidsrechter er meer dan terecht een einde aan. Rodriguez is zijn titel kwijt, Inoue won al voor de derde keer op rij met een knock-out in de eerste of tweede ronde.

Inoue - Rodriguez (Bron: YouTube)

Het gevecht tussen de Wit-Rus Ivan Baranchyk (19-0, 12 KO's) en de Schot Josh Taylor (14-0, 12 KO's) werd een stuk spannender, met als inzet de IBF-weredltitel in het superlichtgewicht (-63,5kg). Die was in het bezit van Baranchyk, maar Taylor leek de betere bokser en in de zesde ronde sloeg hij zijn opponent twee keer tegen het canvas. The Beast gaf niet op en wist de twaalf ronden vol te maken, maar alle drie juryleden gaven het gevecht en dus de wereldtitel vrij overtuigend aan The Tartan Tornado uit Schotland, die in zijn eerste wereldtitelgevecht stond.

Taylor - Baranchyk (Bron: YouTube)

In Engeland werd ook gevochten en wel in Stevenage. Daar stond de vacante WBO-wereldtitel in het supermiddengewicht (-76,2kg) op het spel, nadat Gilberto Ramirez eerder deze maand definitief liet weten de titel af te staan en zich op een hogere gewichtsklasse te richten. Thuisheld en oud-wereldkampioen in het middengewicht Billy Joe Saunders (27-0) mocht het opnemen tegen de Servische Duitser Shefat Isufi (27-3) en dat bleek wellicht niet echt een geweldige zet. Isufi kreeg alle hoeken van de ring te zien en wist het wonderbaarlijk genoeg twaalf ronden vol te houden, alvorens Saunders duidelijk tot winnaar en nieuwe wereldkampioen uitgeroepen werd.

In het voorprogramma vocht één van de grote uitdagers in het zwaargewicht, de ongeslagen Brit Joe Joyce. Hij is met zijn 33 jaar wellicht een laatbloeier, maar met acht KO's in acht gevechten wordt Juggernaut gezien als groot gevaar voor de top. Hij nam het op tegen de 42-jarige Russische gigant Alexander Ustinov, maar dat duurde niet lang: in de derde ronde sloeg Joyce de 128kg zware Ustinov naar het canvas en daarmee staat de Brit nog altijd op een record met louter knock-outs.

Joyce - Ustinov (Bron: YouTube)