'George R. R. Martin betrokken bij FromSoftware-game'

George R.R. Martin, schrijver van A Song of Ice and Fire, werkt mogelijk samen met Dark Souls-ontwikkelaar FromSoftware. Dat zou moeten blijken uit verschillende geruchten die al enkele weken de ronde doen en nog eens versterkt werden door een blogpost die de veelgeprezen romanschrijver gisteren publiceerde na de slotepisode van HBO's Game of Thrones.

Al enkele weken geleden gingen er geruchten rond op zowel Twitter (Liam Robertson) als YouTube (Spawn Wave) dat Martin mogelijk meewerkt aan een 'Souls-achtige game met een open-wereld stijl en verschillende koninkrijken'. Gisteren plaatste GRRM een blogpost waarin hij onder andere reflecteert op de samenwerking met David Benioff en D.B. Weiss de afgelopen 10 jaar. In diezelfde blogpost rept de schrijver zijdelings over activiteiten die hem vandaag de dag bezighouden, uiteraard naast het afmaken van de officiële boekenserie. Eén van die bezigheden betreft de 'consult bij een computerspel uit Japan'.

Hidetaka Miyazaki, topman bij het Japanse FromSoftware en bedenker van de SoulsBorne-games en het recentere Sekiro: Shadows Die Twice, heeft in december al te kennen gegeven bezig te zijn met twee nieuwe, onaangekondigde titels. Gamewebsite Gematsu zegt op hun beurt een bron te hebben binnen FromSoftware die te kennen heeft gegeven dat een onaangekondigd project met werktitel "GR" reeds drie jaar in ontwikkeling is en een samenwerking betreft tussen Martin en Miyazaki. De game zou worden uitgegeven door Bandai Namco en voor het eerst aan het publiek getoond gaan worden tijdens de E3-persconferentie van Microsoft volgende maand. 

Het blijft vooralsnog allemaal bij geruchten, al valt één en ander best goed met elkaar te rijmen. Hopelijk krijgen we op de E3 een eerste onthulling te zien. Mocht het gerucht kloppen en de game reeds drie jaar in ontwikkeling zijn dan is de kans best aanwezig dat een eventuele release ook niet bijzonder lang meer op zich laat wachten.