Nederlandse volleybalsters verliezen eerste duel Nations League van Servië

De Nederlandse volleybalsters hebben de eerste wedstrijd in de Nations League verloren. Oranje verloor in Belgrado met 3-0 (25-15, 25-22, 25-19) van wereldkampioen Servië.

Vanwege de volle speelkalender besloot bondscoach Jamie Morrison om Lonneke Slöetjes, Anne Buijs, Kirsten Knip, Maret Balkestein-Grothues, Celeste Plak, Yvon Beliën, Femke Stoltenborg, Robin de Kruijf en Nicole Koolhaas de eerste vijf speelrondes rust te geven met het oog op het olympisch kwalificatietoernooi, het EK en de World Cup, die later dit seizoen nog op het programma staan.

Het betekende dat Oranje met een heel jong team aantrad tegen Servië, dat wel hun sterspelers had opgesteld. Dat was ook in het scoreverloop te zien. Vooral Tijana Boskovic, de sterspeler van Servië, maakte veel punten en zo won het gastland dan ook makkelijk met 3-0 van Nederland. Alleen in de tweede set kon Oranje nog wat tegenstand bieden.

Oranje speelt woensdag tegen Turkije en een dag later is Zuid-Korea de opponent. Volgende week wordt er drie keer in Apeldoorn gespeeld en dan zijn Brazilië, Bulgarije en Polen de tegenstanders.