Meest geÔnfecteerde laptop ooit wordt geveild

Een laptop die geïnfecteerd is met de meest verschrikkelijke malware wordt per opbod verkocht. De Samsung NC10-14GB 10.2-inch blue netbook wordt geteisterd door zes van de meest kwaadaardige malwares, waarmee wereldwijd in totaal ongeveer 95 miljard dollar aan schade is berokkend.

De laptop is zwaar aangepast en wel op zo'n manier dat er geen contact met de buitenwereld gemaakt kan worden, zowel fysiek als draadloos. Op dit moment staat het hoogste bod op ruim één miljoen dollar.

De laptop is gemaakt als kunstwerk, luistert naar de duistere naam The Persistence of Chaos en de toekomstige koper zal een zwaarlijvig document moeten ondertekenen waarin wordt gesteld dat deze laptop puur als kunstwerk gekocht  wordt en de inhoud nooit verspreid mag worden.

Volgens de aanbieder staan de volgende malwares op de laptop, met tussen haakjes het geschatte totaalbedrag aan schade in dollars: ILOVEYOU (15 miljard), MyDoom (38 miljard), SoBig (37 miljard), WannaCry (4 miljard), DarkTequila (ettelijke miljoenen), BlackEnergy (ettelijke miljoenen).