Hogenkamp en De Bakker door naar tweede kwalificatieronde Roland Garros

Richèl Hogenkamp en Thiemo de Bakker zijn doorgedrongen tot de tweede kwalificatieronde van Roland Garros. Voor Arantxa Rus en Lesley Kerkhove zit het kwalificatietoernooi er al op.

De afgelopen twee jaar wist Hogenkamp, de mondiale nummer 178, zich te kwalificeren voor het hoofdtoernooi. Ook dit jaar ging de Nederlandse in het kwalificatietoernooi goed van start. Ze won de eerste ronde van de Poolse Magdalena Frech met 6-4, 1-6, 6-3.

Eerder op de dag werden Rus en Kerkhove uitgeschakeld in de eerste ronde. Bibiane Schoofs komt woensdag in actie in haar eerste ronde van het kwalificatietoernooi.

Bij de mannen haalde De Bakker de tweede ronde van het kwalificatietoernooi. De 30-jarige Nederlander won in twee sets van de Japanner Yasutaka Uchiyama: 6-3 7-5. In de volgende ronde neemt De Bakker het opnieuw op tegen een Japanner. Dit keer is Go Soeda de tegenstander.

Tallon Griekspoor werd maandag uitgeschakeld in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi. Robin Haase is rechtstreeks tot het hoofdtoernooi van Roland Garros toegelaten, net zoals Kiki Bertens dat bij de vrouwen is.