Démare sprint naar eerste zege in Giro d'Italia

Daags na de eerste rustdag heeft Arnaud Démare zijn eerste zege gepakt in de Giro d'Italia. De Franse sprinter van Groupama - FDJ was na een vlakke etappe van 145 kilometer de snelste in een valpartij, voor Elia Viviani en Caleb Ewan. Pascal Ackermann, die tweede twee keer de snelste was in een massasprint, kwam ten val. Valerio Conti blijft ook na tiende etappe aan de leiding.

De tiende etappe was volledig vlak. Het stond wel vast dat de sprinters vandaag opnieuw een kans kregen. Lange tijd reden er twee renners voorop, maar zouden nooit een bedreiging vormen. Ze werden dan ook ruim voor de finish ingehaald, waarna een massasprint de beslissing moest brengen.

Vlak voordat de sprint begon hadden zich verschillenden sprinters zich al uitgeschakeld. Bij het ingaan van de laatste kilometer kwam Pascal Ackermann hard ten val samen met Jakub Mareczko en Matteo Moschetti. De andere topsprinters waren er wel bij en daarin was Arnaud Démare de beste voor Elia Viviani en Caleb Ewan. Woensdag, voorlopig wel de laatste, hebben de sprinters opnieuw een kans in deze Giro.