GRID aangekondigd door Codemasters

Codemasters heeft vandaag een nieuwe GRID aangekondigd. Na een pauze van ruim 5 jaar heet de aankomende nieuwe game gewoon weer GRID. Want dat is hoe Codemasters rolt.

GRID (de nieuwe dus) komt 13 september naar PlayStation 4, Xbox One en pc. Zoals we van de serie gewend zijn zal er veel variatie zijn qua auto's en locaties, Codemasters belooft ons dat GRID locaties over vier continenten zal bevatten. Fictieve stratencircuits of nagemaakte echte circuits, het zit er allemaal opnieuw in. Met onder andere GT, Touring, Stock Cars en Muscle Cars zijn er veel verschillende klasses in verschillende disciplines, naast straat- en circuitraces kan je ook ovals, point-to-point en Time Attack verwachten.

Codemasters heeft ook een bekende naam kunnen inlijven voor deze nieuwe titel: Fernando Alonso. De tweevoudig wereldkampioen Formule 1 zal als adviseur fungeren in de nieuwe game, en in de GRID World Series Championship zal je het opnemen tegen het esports-team van de coureur. Als eindevenement mag je het tegen de kampioen zelf opnemen in zijn Renault R26, waarmee hij in 2006 het wereldkampioenschap Formule 1 binnenhaalde. Het is nog onbekend of Fernando ingame wél de Indy 500 kan gaan rijden.