Griekspoor strandt opnieuw direct in kwalificatie Roland Garros

Tallon Griekspoor is maandag in de eerste ronde van de kwalificaties voor Roland Garros direct uitgeschakeld. De 22-jarige Nederlander moest in drie sets zich gewonnen geven tegen de Ecuadoriaan Roberto Quiroz. Griekspoor, de nummer 204 van de wereld, begon goed tegen de mondiale nummer 223, maar ging toch onderuit. Het werd 6-2, 6-7 (5) en 4-6.

Vorig jaar verloor Griekspoor ook al direct in de eerste ronde van de kwalificaties. In februari van dit jaar vestigde Griekspoor nog de aandacht op zich bij het World Tennis Tournament in Rotterdam, waar hij in de eerste ronde zeer verrassend van de hooggeplaatste Rus Karen Khachanov won.

Thiemo de Bakker is dinsdag de andere Nederlander bij de heren die gaat proberen te plaatsen. De dertigjarige Hagenaar is de nummer 233 van de ATP-ranking en staat in de eerste ronde tegenover de Japanner Yasutaka Uchiyama (ATP-182). Robin Haase is automatisch geplaatst voor het hoofdtoernooi. Bij de vrouwen geldt dat voor de in vorm verkerende Kiki Bertens, die als nummer vier van de wereld als een van de kanshebbers op de titel gezien wordt.

Ook bij de dames gaat het kwalificatietoernooi beginnen. Arantxa Rus speelt tegen Russin Sofya Zhuk. Richel Hogenkamp mag het opnemen tegen Magdalena Fręch. Lesley Kerkhove treft de Liechtensteinse Kathinka von Deichmann. Bibiane Schoofs zal woensdag pas in actie komen. Zij loot op papier het zwaarst tegen de als vijfde geplaatste Heather Watson.