Lords of the Fallen 2 weer zonder ontwikkelaar

Lords of the Fallen 2 is wederom geveld. Bijna een jaar nadat uitgever CI Games bekendmaakte dat er een nieuwe ontwikkelaar gevonden was voor de game, brengen ze nu naar buiten dat die samenwerking weer voorbij is.

De ontwikkelaar Defiant Studios heeft het afgelopen jaar de ontwikkeling op zich genomen van het vervolg van de in 2014 uitgekomen actie-RPG Lords of the Fallen. CI Games was echter niet tevreden met het werk en heeft in niet mis te verstane woorden laten weten het contract te beëindigen. "De kwaliteit van het werk was lager dan verwacht en dan beschreven in de overeenkomst, zelfs nadat we drie keer hebben aangegeven dat deze echt verbeterd moest worden."

"We zijn het niet eens met hoe Defiant Studios neergezet wordt door CI Games," was het antwoord hierop van Defiant Studios-oprichter David Grijns. "Het team dat werkte aan het project bestond uit getalenteerde ontwikkelaars waar we volledig achter staan. Ons team weet hoe ze kwaliteitsgames moeten maken zoals ze al hebben laten zien bij Just Cause 3, Call of Duty: Advanced Warfare, Far Cry 5, Devil May Cry en vele andere hoogwaardige projecten."

CI Games heeft nu besloten om de game zelf af te maken, met wat ingehuurde hulp van buitenaf. Oorspronkelijk had Lords of the Fallen 2 al in 2017 uit moeten komen. Of de geplaagde ontwikkeling het eindproduct uiteindelijk goed zal doen, betwijfelen we ten zeerste.

Lords of the Fallen (Foto: City Interactive)