Nadal veel te sterk voor Djokovic en pakt 34e masterstitel, Pliskova klopt Konta

Rafael Nadal heeft het masterstoernooi van Rome gewonnen. Voor de Spanjaard was het al zijn negende eindzege in de Italiaanse hoofdstad en maar liefst zijn 34e masterstitel, meer dan wie dan ook.

In de finale nam Nadal het op het Romeinse gravel op tegen Novak Djokovic, maar de Serviër kwam er nauwelijks aan te pas. Pas in de tweede set won hij een game en hij pakte zowaar de set, maar net als in de eerste set was hij in het derde bedrijf volstrekt kansloos: 6-0, 4-6, 6-1.

Bij de vrouwen ging de titel naar de Tsjechische Karolina Pliskova, die Johanna Konta met 6-3, 6-4 de baas was. De Britse won in de halve finales nog van Kiki Bertens, die door de winst van Pliskova op de vierde plek op de wereldranglijst blijft staan - bij winst van Konta zou Bertens naar de derde plek stijgen.

Demi Schuurs stond samen met de Duitse Anna-Lena Grönefeld in de finale van het vrouwendubbelspel, maar dat ging na een goede start helemaal fout. Victoria Azarenka en Ashleigh Barty verloren set één met 6-4, maar het Wit-Russisch/Australische duo herpakte zich en won met 6-4, 0-6 [3-10].