Drietal met Anonymous-masker verdacht van (poging tot) inbraak

De politie is op zoek naar drie mannen die mogelijk te linken zijn aan een inbraak en een poging tot inbraak vorig jaar juni. De mannen gaan er bij de eerste inbraak vandoor met een flinke buit sigaretten. De werkwijze van de drie toont overeenkomsten en volgens de politie bestaat de kans dat het in beide gevallen om dezelfde mannen gaat.

Het is maandag 11 juni 2018, rond 2:00 uur in de nacht als er plots drie mannen op een scooter het Olympiaplein in Amsterdam op komen rijden. Vlak voor een winkel stappen ze af, trekken het rolluik van de winkel omhoog en plaatsen hier een plank onder. Hierdoor kunnen ze een ruit inslaan en de winkel betreden. Ietwat later komen ze met hun buit naar buiten. Met zijn drieën vertrekken ze op een scooter.

Sloophamer
Diezelfde week keert vermoedelijk hetzelfde drietal terug. Dit keer bij een tankstation in de Havenstraat. De mannen komen aanrijden op een scooter en hebben een grote sloophamer bij zich. Een van de mannen gaat de pui van het tankstation te lijf met de hamer, maar deze keer komen zij niet binnen. De poging tot inbraak wordt afgebroken en de mannen gaan er met de scooter vandoor.

In beide gevallen waren er geen medewerkers en klanten aanwezig. Wel hebben de inbraken voor enorme schade gezorgd. De veiligheidsmaatregelen zijn bij beide panden direct aangescherpt.

Signalement
Bij de inbraak in de winkel aan het Olympiaplein lijken de mannen donkere kleding te dragen. Ze proberen hun gezicht te bedekken en een van hen draagt daarom een zogenaamd Anonymous-masker. De mannen vervoeren hun buit in een grote hoes.

Bij de poging tot inbraak is de kleding van de mannen iets beter te zien. Een van hen draagt een donkergroene joggingspak met daaronder vermoedelijk een blauw shirt. Daarbij draagt hij zwarte gympen. De tweede man draagt een zwarte jas, spijkerbroek en zwarte gympen. Ook de laatste verdachte is in het donker gekleed. Hij draagt een donkere jas, broek en zwarte gympen. Bij de laatste man is opnieuw het Anonymous-masker te zien.

De politie hoopt in contact te kunnen komen met mensen die meer informatie hebben over de verdachte, de inbraken of het type scooter waarop de drie rijden.