Ajax-hooligans betreden en bekladden stadion De Graafschap

Leden van Ajax-supportersgroepen Imis Crew en Ultras Amsterdam zijn vannacht stadion De Vijverberg binnengedrongen, waar zij stoeltjes en muren hebben bespoten met graffiti.

Op de Facebookpagina Voetbal Ultras, een platform waar allerlei acties van fanatieke supporters worden gedeeld, werd vandaag een foto geplaatst van de groep die vannacht het stadion binnendrong. Ze poseren in het vak waar de harde kern van De Graafschap zit. Ook is te zien hoe zij drie kruisen en de afkorting van Ultras Amsterdam op de stoeltjes hebben gespoten.

De reden voor deze actie is nog onduidelijk. Sommige supporters van De Graafschap geven op Facebook aan teleurgesteld te zijn, omdat de wedstrijd afgelopen woensdag juist zonder incidenten verliep. Ze bleven nog in het stadion om hun respect te betuigen aan de Ajacieden, die de schaal in ontvangst mochten nemen.

Complimenten
Hans Martijn Ostendorp, algemeen directeur van De Graafschap, reageert dan ook verbaasd tegenover De Gelderlander. "Ik zou niet weten waar dit vandaan komt en met welke reden dit is gedaan. We kregen na woensdag de complimenten van de Ajax-directieleden voor hoe zij hier opgevangen zijn. Dit had ik niet zien aankomen."

Maandag gaat de club de schade opnemen en aangifte doen. Bovendien gaat Ostendorp contact met de directie van Ajax opnemen.