Teunissen wint slotrit in Vierdaagse van Duinkerke en pakt ook de eindwinst

Mike Teunissen heeft de eindzege gepakt in de Vierdaagse van Duinkerke. De Nederlander van Jumbo-Visma won zelfs de slotrit voor zijn ploeggenoot Dylan Groenewegen in de sprint en zo won de Nederlandse ploeg naast het eindklassement ook vijf van de zes etappes.

Net zoals in de eerste vijf etappes had Jumbo-Visma ook in slotrit alles onder controle. De Nederlandse ploeg haalde in de laatste vijf kilometer van de wedstrijd de vroege aanvallers in en kon er weer gesprint worden voor de overwinning.

In de laatste kilometer had Jumbo-Visma met Amund Grøndahl Jansen, Teunissen en Groenewegen nog drie renners in de kop van het peloton zitten. Nadat het werk van Jansen werd gedaan kon Teunissen de sprint aantrekken. Zo leek het althans, maar Groenewegen liet bewust een gat vallen, waardoor Teunissen een mooie voorsprong te pakken. Die gaf hij niet meer af en Groenewegen maakte het feest door nog naar de tweede plaats te sprinten.

In het klassement ging de winst ook naar Teunissen en pakte zo zijn derde zege in twee dagen. Teunissen had in 2015 voor het laatst gewonnen, maar mag nu drie zeges aan zijn palmares toevoegen. Jansen werd in het eindklassement nog tweede.