Rast racet naar DTM-winst in Zolder, Frijns eruit getikt

René Rast heeft op het circuit van het Belgische Zolder de tweede en laatste DTM-race van het weekeinde gewonnen. De Duitse Audi-coureur was vooral in het tweede deel van de race ongenaakbaar en won met forse voorsprong.

Sheldon van der Linde verzilverde zijn poleposition bij de start en pakte de leiding, voor René Rast, Timo Glock, Robin Frijns en de na een topstart toch wat weggezakte Philipp Eng, de winnaar van zaterdag. Frijns opende al snel de aanval op Glock en de Audi-coureur nam de derde stek over. Eng was na ruim tien minuten de eerste van de toppers die zijn pitstop maakte, wat hem een dag eerder door de safety car nog de winst opleverde.

Frijns en Glock kwamen twee ronden later ook naar binnen, terwijl Rast leider Van der Linde te grazen nam. De Zuid-Afrikaan maakte zijn pitstop ook snel, Frijns moest de met opgewarmde banden rijdende Eng voorbij laten gaan en Rast kwam nog weer een ronde later als laatste van de oorspronkelijke top-5 naar binnen voor nieuwe banden. Marco Wittmann kwam vier ronden later pas binnen en halverwege de race leek hij te gaan profiteren: hij verschalkte Glock en nam de virtuele vijfde plek over, achter Frijns.

Voor de Limburger pakte de opmars van Wittmann bepaald niet best uit: de Duitser stuurde veel te enthousiast bocht één uit en tikte Frijns in de rondte, waarmee het voor de Nederlander einde verhaal was - dat leverde een safety car-fase op - en waardoor Glock weer voorbij Wittmann kon komen. Achteraf bleek het niet aan Wittmann te liggen, want Frijns gaf aan bij het uitaccelereren geen power meer te hebben. Een groepje achterblijvers kwam snel naar binnen om nieuwe banden te halen en zo in de laatste twintig minuten mogelijk nog door het veld heen te snijden.

Rast behield de leiding bij de herstart, Eng knokte zich voorbij Van der Linde naar de tweede plek. Wittmann stuurde zichzelf het gras in en viel ver terug en op hetzelfde moment kwam de melding dat hij een drivethroughpenalty kreeg voor de duw tegen Frijns. Mike Rockenfeller profiteerde ondertussen van het gedoe door plek vier in te nemen, Jamie Green reed na een aanval op Glock achter hem aan en passeerde de Duitser niet veel later.

In de slotronde ging het ineens weer even los: Jake Dennis verdedigde zijn zesde plek met hand en tand in zijn niet bepaald geweldige Aston Martin, Green opende een slotoffensief op de derde plek van Van der Linde. Dat leverde hem twee bochten voor de finish dan toch de derde plek op en ook Rockenfeller duwde zich nog langs Van der Linde. Rast kwam geen seconde meer in gevaar en won, Eng pakte na zijn zege van zaterdag een tweede plek.