Zwaargewicht Wilder slaat verwoestend toe in titelgevecht met 40e knock-out

Bokser Deontay Wilder heeft zijn WBC-wereldtitel bij de zwaargewichten op bijzonder overtuigende wijze verdedigd. De 33-jarige Bronze Bomber (40-0, 39 KO's) nam het in het Barclays Center in Brooklyn op tegen leeftijdsgenoot Dominic 'Trouble' Breazeale (20-1), die daar mogelijk een beetje spijt van heeft.

Al in de tweede minuut van het gevecht werd Breazeale (116kg) flink tegen de touwen geslagen door de 101kg zware Wilder, maar hij bleef overeind. Na zo'n twee minuten kwam daar een einde aan: uit het niks tikte Wilder zijn opponent met links op de kin, waarna hij met een gigantische rechterhoek uithaalde. Breazeale ging gestrekt - en stond na tien seconden wonderbaarlijk genoeg weer op - en de scheidsrechter maakte er uiteraard een einde aan.

Wilder haalt uit (Bron: YouTube)

In het voorprogramma verdedigde Gary Russell Jr (29-1) zijn WBC-wereldtitel in het vedergewicht (-57,2kg) tegen de Spaanse uitdager Kiko Martinez (39-8), maar dat werd minder spectaculair. Russell was het hele gevecht de betere en nadat Martinez een stevig bloedende snee boven zijn oog opliep besloot de scheidsrechter het in de vijfde ronde te beëindigen. Russell is zo nog altijd de wereldkampioen, nadat hij zijn in 2015 veroverde titel in 2016, 2017, 2018 en nu 2019 telkens één keer verdedigde.