Broertje Marquez wint weinig enerverende Moto2-race Le Mans

Alex Marquez heeft de Grand Prix van Frankrijk in de Moto2 gewonnen. Het jongere broertje van MotoGP-kampioen Marc Marquez was de beste op het circuit van Le Mans, waar het grootste deel van de race wat de winst betreft niet al te spannend was.

Thomas Lüthi schoot weg vanaf de tweede startplek en nam de leiding, voor Marquez, Xavi Vierge, polesitter Jorge Navarro en WK-leider Lorenzo Baldassarri. Voor laatstgenoemde was het in de tweede ronde al klaar: hij gleed onderuit en Mattia Pasini reed tegen het hoofd van de Italiaan, die even op knock-out leek te gaan alvorens hij - gelukkig bij bewustzijn - afgevoerd werd.

De Estrella Galicia-mannen Marquez en Vierge openden snel de aanval op Lüthi, met succes. Vierge zelf kreeg het ook lastig, want Simone Corsi pakte zijn tweede plek af en ook Navarro kwam er voorbij. Van Corsi had hij niet veel later geen last meer, want de Italiaan schoof onderuit en Marquez reed zo vrij eenzaam op kop, met vijf man achter hem aan: Navarro, Vierge, Augusto Fernandez, Brad Binder en Remy Gardner, die zelf halverwege ook onderuit ging.

Met vijf ronden te gaan reed Marquez nog altijd eenzaam op kop, Fernandez en Navarro streden om de tweede plek en Vierge en Binder reden daar weer ruim achter. Marquez pakte na een wat mislukt 2018 weer eens een zege, Navarro troefde Fernandez af in de strijd om plek twee en Binder eindigde als vierde, voor Vierge en Lüthi. Bo Bendsneyder reed constant in het achterveld en viel uiteindelijk uit.