Mountainbikester Courtney wint eerste wereldbekerwedstrijd, Nederlandse dames op 4 en 5

Mountainbikester Kate Courtney heeft de eerste wereldbeker van het seizoen gewonnen. De Amerikaanse wereldkampioene reed van start tot finish aan kop van de wedstrijd en won met vijftig seconden voorsprong op Jolanda Neff. Anne Tauber met val moest genoegen met een vierde plaats, voor haar landgenote Anne Terpstra.

Courtney had de beste start samen met Jolanda Neff. Courtney, de wereldkampioene, nam al snel afstand en na een valpartij van Neff, groeide de voorsprong naar de twintig seconden. Vlak achter Courtney kwam Tauber sterk opzetten. De Nederlandse, die vandaag haar 24ste verjaardag viert, reed al snel voorbij Neff en ging op jacht naar Courtney.

Een valpartij van Courtney hielp Tauber om dichterbij te komen, maar de Amerikaanse wereldkampioene hield Tauber op afstand. De 24-jarige Nederlandse kwam zelf ook ten val en zag de Zwitserse weer aansluitenen liet vervolgens Tauber achter zich. Ook de Oekraïense Yana Belmonina ging voorbij Tauber, waardoor Tauber buiten het podium viel en genoegen moest nemen met een vierde plaats.

Terpstra reed ook een hele goede wedstrijd. De Nederlandse reed constant in de top vijf van de race en zou daar ook eindigen. De Nederlandse kampioene werd uiteindelijk vijfde.