McPhee wint eindelijk weer in Moto3, veld ontsnapt aan zware crash

Motorcoureur John McPhee heeft na Tsjechië 2016 eindelijk zijn tweede zege in de Moto3 te pakken. De Schot was op het licht vochtige circuit van Le Mans de beste tijdens de Grand Prix van Frankrijk.

Bij de start kwam Tatsuki Suzuki van de vierde plek naar de leiding, voor Tony Arbolino, Ai Ogura en polesitter McPhee. Ogura ging al in de eerste ronde onderuit en zijn motor stuiterde de baan op, maar op wonderbaarlijke wijze reed het complete veld er zonder hem te raken langs, waarmee een bijzonder ernstige crash gelukkig achterwege bleef.

Suzuki hield de touwtjes in handen, daarachter werd geknokt door Lorenzo Dalla Porta, Gabriel Rodrigo, McPhee, Andrea Migno, Arbolino en WK-leider Aron Canet. Niccolo Antonelli kende al geen lekkere race en acht ronden voor het einde was het klaar voor de nummer twee in het WK, die zelf onderuit schoof. Suzuki kreeg het ondertussen wat lastiger en McPhee nam de leiding over.

Met zes ronden te rijden schoof Suzuki onderuit, samen met Arbolino, die zich daarbij leek te blesseren. McPhee had dan weer de leiding in handen, Kaito Toba voegde zich ook in de strijd en ook Jaume Masia kwam zich melden. McPhee wist echter stand te houden en de Schot pakte de winst, voor Dalla Porta en Canet, die zijn leiding in het WK zo uit wist te breiden.