Durrant boekt tweede toernooizege bij de PDC; Van Gerwen en Meulenkamp eruit halve finales

Glen Durrant heeft het vijftiende Players Championship weten te winnen. In Barnsley was hij in de finale Darius Labanauskas de baas. Het werd 8-1. Het is al weer zijn tweede toernooizege in zijn debuutjaar bij de PDC. Michael van Gerwen en Ron Meulenkamp haalden allebei de halve finale.

Na twee 6-0-zeges op Matthew Edgar en Simon Stevenson begon het echte werk voor Durrant. Hij versloeg Kyle Anderson, Danny Noppert en Michael Smith, alle drie de duels met 6-4. In de halve finale rekende Durrant met 7-2 af met Van Gerwen en had in de eindstrijd eigenlijk geen kind aan Labanauskas. De darter uit Litouwen had nog maar weinig in de tank en moest het met één leg doen (8-1). Zijn gemiddelde bleef ook steken op slechts 84,1 per beurt.

Van Gerwen haalde de halve finale, net zoals Ron Meulenkamp. The Bom versloeg Jelle Klaasen (103,7 gem. voor 6-0), Ted Evetts (6-3), Ricky Evans (6-3), Dave Pallett (6-3) en Ian White (6-5). In de halve finale gooide de linkshander opnieuw 98,4 per beurt, maar verloor wel met 7-4 van Labanauskas.Vincent van der Meer en Noppert haalden de vierde ronde, Jeffrey de Zwaan, Jermaine Wattimena en Raymond van barneveld kwamen tot de derde doorgang.

Uitslagen Players Championship 15 - vanaf achtste finales
Michael van Gerwen 6-3 Peter Hudson
Chris Dobey 6-3 Vincent van der Meer
Michael Smith 6-5 Justin Pipe
Glen Durrant 6-4 Danny Noppert
Ian White 6-3 Krzysztof Ratajski
Ron Meulenkamp 6-3 David Pallett
Darius Labanauskas 6-5 Steve Beaton
Ryan Meikle 6-3 Nathan Rafferty

Kwartfinales
Michael van Gerwen 6-5 Chris Dobey
Glen Durrant 6-4 Michael Smith
Ron Meulenkamp 6-5 Ian White
Darius Labanauskas 6-2 Ryan Meikle

Halve finales
Glen Durrant 7-2 Michael van Gerwen
Darius Labanauskas 7-4 Ron Meulenkamp

Finale
Glen Durrant 8-1 Darius Labanauskas